Ny tankegang efter sygdom

- 29. december 2021 - Af Redaktionen

I december 2020 blev projektsalg og ambitionen om at gøre en forskel sat på pause for direktør og medejer af STAD Projekt, Alice Lotinga.

Her sagde lægen de ord, som mange danskere i et eller andet omfang har stiftet bekendtskab med. Nemlig sætningen ”Det er kræft.”

- Jeg havde ikke regnet med, at det var en så alvorlig samtale, der ventede mig. Jeg havde troet, jeg ville få at vide, at jeg arbejdede for meget og skulle passe mere på mig selv. Så jeg havde ikke engang taget min mand med, fortæller Alice Lotinga her på årsdagen for den livsforandrende besked.

Det er vist ikke en fornærmelse at understrege, at Alice Lotinga siden sit indtog på projektmarkedet har markeret sig som både en stærk profil, en kvinde med ben i næsen og for nogle en ”tante skrap”.

- Jeg kaldte medarbejderne sammen på Østerfælled Torv dagen efter og fortalte dem, at jeg havde fået kræft. Det var vigtigt for mig at understrege, at jeg ville komme så meget på arbejde, som min energi tillod mig, og at jeg i øvrigt ikke ville have medlidenhed eller skulle skånes, fortæller Alice Lotinga.

Over de næste måneder viste Alice Lotinga sig på byggepladser, til udlejninger og til gennemgang af kommende byggerier. Her doserede hun informationen om hendes sygdom til de mennesker, der enten bed mærke i trætheden, eller som absolut skulle vide det.

- Jeg var meget træt i den periode, men det gjorde også noget godt for mig at starte bilen og køre på arbejde. Jeg stoppede ofte med at arbejde ved 14.00-15.00-tiden, da jeg ikke havde mere energi på det tidspunkt. Det lærte mig nogle værdifulde lektier, lyder det fra Alice Lotinga, der inden sygdommen troede, at hele STAD Projekt havde brug for hende på kontoret.

Men det gik hurtigt op for Alice, at det ansvar, hendes fravær efterlod til de andre, blev varetaget af kompetente kræfter.

- Alle medarbejderne steppede op, da jeg ikke havde energien til at blande mig. Det viste mig, at vi har det helt rigtige hold hos STAD Projekt, og sådan en som Katrine Enø gjorde det fantastisk. Det samme med Lars Bo Christensen, der både fra sin tid i finansverdenen og som ejendomsmægler kender hvert et hjørne i gamet. Han har mere end to årtiers erfaring, understreger Alice Lotinga.

Ni måneder gik med behandling og besøg på sygehuset, og i sensommeren kunne Alice Lotinga kalde sig rask. Her, et lille år efter sygdommen blev opdaget, er det en anden direktør, som gør status.

- Jeg har besluttet mig for, at jeg vil arbejde med de ting, jeg synes, er sjove. Alt det, jeg ikke gider eller ikke brænder for, har jeg uddelegeret til andre. Alle i min branche arbejder lidt for meget, og jeg kunne sagtens være gået på pension for nogle år siden, men jeg elsker mit arbejde, fortæller Alice Lotinga og afrunder med en vigtig pointe:

-Hele forløbet har givet mig et fokus på hvad der er småting og hvad der er de vigtige ting. Både arbejdsmæssigt og ledermæssigt. Jeg har ændret min tankegang efter mit sygdomsforløb. Så nu vil jeg afslutte med at ønske alle relationer og kollegaer en glædelig jul og et lykkebringende nytår.