Falkoner Alle 114A, st. th., Atelierhaven
2000 Frederiksberg

Atelierhaven - Frederiksberg
Falkoner Alle 114A
2000 Frederiksberg

Et ganske særligt sted i byen

Del bolig

ATELIERHAVEN er det bedste af to verdener og en ganske særlig mulighed for at bo i et livskvalitetsgivende miljø, der bidrager til at få åndedrættet helt ned i maven.

De nye boliger er nænsomt pakket ind af fredede træer og omkranset af smukke, gamle træer og alligevel tæt på byens puls.

I hjertet af bebyggelsen står et ca. 200 år gammelt platantræ. Centralt placeret i den grønne struktur, vil det være omdrejningspunktet for de kommende beboeres fællesskab.

Boligerne har nøje udvalgte placeringer beliggende i den parklignende have, hvor hvert et hjem er placeret, så det tjener udtrykket og balancen bedst.

Her vil du være vidne fra første parket til årstidernes skiften. Boligerne er inspireret af Frederiksbergs gamle atelierer med de store lysindfaldsvenlige vinduespartier, og her kan du nyde ekkoet af familie og nærhed i de dobbelthøje rum.

Denne grønne oase er på imponerende vis vokset frem midt i den pulserende by, og derfor er hvert et element i byggeriet udvalgt med ambitionen om at få området, materialerne og livet til at smelte sammen i en smuk og visuel forening.

De rette materialer kan ikke bare sættes sammen men skabes i forening og kompromisløshed

Du åbner døren til dit nye hjem ved at tage fat i håndtaget på din egetræshoveddør, og så vil du, skridt for skridt, rum for rum, hvis du kigger efter, opleve en kompromisløshed i valget af hvert enkelt element, materiale og sammenspillet mellem rummene i boligen.

Hver af de 10 boliger skabes og forenes med områdets grønne omfavnelse gennem kvalitetsvalg af zinktage, integrerede solceller i tagene, rå betongulve og italienske kvalitetsklinker på badeværelserne. 60x60 på gulvet og 120x120 på væggen i brusenichen.

Håndplukkede amaturer fra Vola er valgt. Den samme kompromisløse udvælgelsesproces har fundet sted, når det kommer til badeværelsesmøbler og spejle fra anerkendte Copenhagen Bath.

Boligerne forener på fornemmeste vis det rå look med det mørkolierede egetræskøkken fra Jesper Holm Design & Møbelsnedkeri.

Hvidevarerne er Miele. Naturligvis. Miele sikrer dig kvalitet, funktionalitet og ikke mindst en levetid udover det sædvantlige.

Historien er det ekko, der runger mellem bygningerne

Vejen er anlagt på Falkonergårdens grund. Falkonergården blev anlagt omkring 1670 af Christian den Femte til brug for opdræt af falke til jagtbrug. Omkring 1870-1880 blev rækken af villaer mod øst anlagt som de første.

Herefter kom der flere villaer til omkring 1880-1890 og igen i omkring 1900.

Endeligt blev den store villa, der i dag huser Børnehuset Falkonergården, opført omkring 1915.

Hvor villaerne ikke er pudsede, er det gennemgående materiale blank mur i gule sten. Disse villaer danner den umiddelbare ramme for den villakarakter, der bygges videre på i Atelierhaven.

Således vil projektets kommende tofamiliehuse i skala være midt imellem 1½-plans-villaerne og de store 2½-plans-villaer og på samme vis formidle overgangen til den bymæssige skala.